Početna » Svi filmovi » Adventure » Back to the Future (1985)

Back to the Future (1985)

Back to the Future (1985)
 Sci-fi, Adventure, Comedy
 Pregleda: 155
 Dodao: EMINEM
 Datum: 14.02.2020
 Komentara: 0

Glasova: 5.0/2


 Ukoliko imate problema sa gledanjem očistite keš memoriju. Preporučujemo da očistite pomoću CCleaner. Program možete preuzeti OVDE. Detalji i pitanja OVDE.
Opis:  “Back to the Future” je toliko genijalno, inovativno i uzbudljivo filmsko ostvarenje da ga je naprosto nemoguće ikada zaboraviti. Moram od starta da se izjasnim i priznam da će ovo biti malo više pristrasna recenzija jer se ovo delo kod mene kotira okao jedan od najomiljenijih filmova svih vremena i jedna od najlepših uspomena iz detinstva. Pošto sam ovaj film čuvao za posebnu priliku, da je objavim kao 400 recenziju na blogu, nadam se da ćete imati razumevanja i dozvoliti mi da na svoj način proslavim ovaj mali jubilej. Ako se možda nećete složiti da je “Povratak u budućnost” baš najbolji film osamdesetih godina prošlog veka, onda ćete se sigurno složiti da je najbolji film te decenije, kao i jedan od najkvalitetnijih sci-fi ostvarenja svih vremena. “Povratak u budućnost” je preživeo test vremena i iz godine u godinu opravdava iznova svoj kult status. Ovo je definitivno vrhunac karijere reditelja i scenariste Roberta Zemekisa (Robert_Zemeckis) , film po kojem će njegovo ime zauvek ostati zapamćeno u istoriji kinematografije. Priča ovog filma prati doktora Emeta Brauna koji je stvorio mašinu u obliku automobila pomoću koje se može putovati u prošlost i budućnost. Pored toga što mu je ovo najbolji izum, ova mašina je i izuzetno opasna jer nudi mogućnost menjanja i uticanja na sekvence u prošlosti čije menjanje može imati velike reprekusije po tome kako će se stvari odvijati u bližoj i daljoj budućnosti. Dr. Emet je postojanje ovog izuma jedino poverio njegovom mladom prijatelju Martiju MekFlaju, na kome, zbog niza nesrećnih događaja, leži obaveza da se vrati u prošlost i spase život doktoru Braunu. Marti odlazi u 1955. godinu i tamo se susreće sa doktorom Emetom, ali pri ideji da ga upozori na to što ga čeka, Marti uspeva da utiče i na stvari koje će direktno ugroziti i njegovu budućnost. Scenario filma je zbilja toliko bogat da naprosto je nemoguće da vam i u jednom trenutku bude dosadan. “Povratak u budućnost” pored svog kompleksnog zapleta poseduje i fantastičan tempo i vrlo neobičan narativ, što je naprosto praznik za svakog pravog filmofila. Iako su svi apsekti filma fantastični, jedan od najboljih segmenata jeste kasting i kvalitet glume. Svaki akter u filmu je naprosto perfektno izneo svoju rolu. Majkl Džej Foks (Michael_J._Fox) je impresivan kao tinejdžer koji se bori za svoju budućnost i onih njemu najbližih, on u svakom trenutno apsolutno gospodari scenom. Iako opet ponavljam da su zbilja svi sjajni, opet osećam potrebu da dodatno izdvojim i Kristofera Lojda (Christopher_Lloyd) koji je spektakularan kao ekscentrični doktor. “Back to the Future” je jedan od najzabavnijih i najkompletnijih avanturističkih filmova svih vremena, i ostvarenje koje je krš automobil dovelo do statusa kolekcionarskog blaga. Smatram ga ultimativnim klasikom i filmom koji svako minimum jednom u životu mora da pogleda.

  •  Player 1 
  •  Player 2 
  •  Player 3 
  •  Player 4 Napomene (Klikni i pročitaj)

  Samo registrovani korisnici mogu dodavati komentare. Molimo prijavite se.


Kategorije
Action [833]
Adventure [526]
Animation [178]
Biography [224]
Comedy [810]
Crime [477]
Documentary [52]
Drama [1850]
Family [165]
Fantasy [236]
Horror [725]
History [149]
Japanski [3]
Kineski [4]
Korejski [86]
Ruski [154]
Sport [35]
Thriller [885]
Turski [57]
Music [62]
Romance [339]
Mystery [356]
Sci-fi [308]
War [76]
Western [31]
Thailandski [1]
Porukice
Anketa
Kako vam se dopada sajt?
1. Odličan
2. Dobar
3. Nije loš
4. Grozan
5. Loš
Ukupno odgovora: 841
Statistika
Zadnji registrovan: Krang
Ukupno registrovanih: 28989
  
Ukupno online: 3
Gosti: 3
Korisnici: 0
  

Današnji posetioci

DMCA Notice

Bollywood Srbija DOES NOT! stream videos or host content of any kind, the videos you watch are hosted and shown from sites such as YouTube, Tudou, Megavideo, etc. Any videos shown on 3rd party websites have passed their own stringent internal vetting procedures and as such are assumed as fully authorized for publication by the content owners.

Copyright © bollywoodsrbija.com All Rights Reserved © 2020 | Design by: Lazar-Beli Nikolić

Disclaimer: This site does not store any files on its server. All contents are provided by non-affiliated third parties.